Even over snel rijk worden.
’s Nogal in de mode. Online en offline.
Het is natuurlijk een eeuwenoude wens:
Nooit meer hoeven werken
Maar schieten we niet een héél klein beetje door?
Veel grote Amerikaanse bloggers worden rijk omdat ze beloven anderen te helpen gauw rijk te worden.
Sommige Nederlandse ook. Die beloven iedereen bijvoorbeeld dat ze straks een ton per jaar verdienen. Doen ze zelf tenslotte ook.
Ze verkopen verkooptechnieken. Misschien ken je ze al: schaarste creëren. Producten in plaats van diensten. De 80/20 formule. Enzovoort.
Maar effe serieus, zeg
Wat ga je daar nou doen?
Echt, bedoel ik.
In die lege hotelkamers in New York, Barbados en Monaco? Aan die stille stranden in Hawaii, Zanzibar en Australië? In je grote huis in Londen, je kale appartement in New York, je villa in Nieuw Zeeland en je bungalow in Costa Rica?
Verlangen naar Holland, toch?
Naar de gezellig tikkende regen, naar het café om de hoek. Naar de roddels van je vrienden.
Naar het kopje koffie bij je moeder, op zondag.
Naar slap over de elfstedentocht lullen en lekker onbeleefd zijn met zijn allen, zoals alleen wij Nederlanders dat kunnen.
Dus zullen we even ophouden met die onzin?
• Punt één: we zijn al rijk genoeg
• Punt twee: helemaal zonder werk is er niks aan, aan het leven (en werken is ook: met je kinderen spelen, je zieke buurman voorlezen, actie voeren, de junioren coachen)
• Punt drie: het is één groot pyramidespel, want de hele wereld tegelijk schatrijk, dat kan niet
• Punt vier: we hebben wel wat beters te doen met elkaar en voor de wereld
Geloof mij nou maar:
Je wíl helemaal niet snel rijk worden
Je wil gelukkig zijn, gezond zijn, vrije tijd hebben, werk doen waar je blij van wordt. Je kinderen verstandig groot zien worden, je ouders helpen als ze niks meer kunnen, een steun zijn voor je familie en je vrienden en af en toe lekker eten, een goede film zien, een mooi boek lezen, een beetje bewegen.
Een goed mens zijn. Tegen de klippen op.
Spreken we dat even af met zijn tweeën?
Mooi.
Gaan we nu gewoon weer ons best doen
Goed werk leveren.
Mooie blogs schrijven.
De wereld rijker maken, en niet alleen onszelf.
Helemaal mee eens. Fijn om dat weer eens te lezen.
Zoals ik je tijdens het eten al vertelde was ik vroeger alleen maar aan het werk, maar nu met een gezin vind ik het juist fijn om tijd door te brengen met hen. Ook al weet ik dat ik meer verdien als ik meer werk.
Maar dan koop ik alleen maar dingen die ik niet nodig heb :)
Ja, dat doen we allemaal ;-) Onze huizen puilen uit van de dingen die we niet nodig hebben. Hoewel het nog veel erger kan: https://www.youtube.com/watch?v=3AhSNsBs2Y0
Een gezin helpt je met beide benen op de grond, hè?
Maar mijn ruimtereisje dan?
Ik verbied het.
Amen! Heerlijk, dit ga ik doorgeven. Dankjewel!
Weet je wat je ook gaat missen in je chalet in Sankt Moritz? Het fietstochtje naar de Appie ?
Op je gewone fiets, hè. Zonder accu. Met fietstassen.
Natuurlijk ?♂️
A M E N
Amen. Wat heerlijk om te lezen dat er meer mensen zijn die er net zo over denken.
Minstens de helft van ons land, schat ik zo.
“ Spreken we dat even af met zijn tweeën?”
Afgesproken Kitty!
High five!
Hear, hear!
Oké, gaan we doen!
Afgesproken!
Top.
Leuk artikel, denk je werkelijk dat het niet mogelijk is dat iedereen rijk is? Dit zou toch op de één of andere manier wel moeten lukken. Al lijkt het tot op heden nog steeds enkel een streven naar…
Excuus voor de afgebroken zin en wat spellingfouten.
Ha Kitty,
Helemaal eens. Echter onvermogen komt voort uit het niet binnenlaten van vermogen (lekker dubbelzinnig ;-)). Ik krijg vaak ingevingen over hoe een willekeurig probleem opgelost moet worden, groot of klein. Deze krijg ik nooit in moment van frustratie. Wel altijd in een moment van bezinning/rust/geluk. Volgens mij herkennen veel mensen dat wel. Iets lukt je maar niet of de oplossing komt maar niet en in een moment van rust, oftewel je bent met iets anders bezig en hebt het probleem losgelaten, komt de oplossing op een niet verwachtte manier.
En ik wil benadrukken dat het hier gaat om een diep gewortelde gedachtepatroon. En niet een oppervlakkig gedachtepatroon.
Quote: ‘Dingen onder de grond creëren dingen boven de grond’ (kijk naar het hele plantenrijk) ‘Onzichtbare dingen creëren zichtbare dingen’ (we geloven namelijk wel dat electra bestaat, dit terwijl we het niet zien…)
Ik vind het geen ‘onzin’ net zo min ik ieder ander zijn wens en overtuiging in zijn of haar waarde laat. Daarnaast kunnen we zeggen wat we willen maar voor alles, zelfs de basisbehoeften van een mens, is geld nodig. En wie bepaalt wat veel of weinig is? Dat ligt weer aan de wens van de individu.
Gedachten leiden tot gevoelens, gevoelens leiden tot acties en acties leiden tot resultaten. Ik zou zeggen, dan maar beter vanuit de positieve gedachte voelen en acteren. Degenen die zich lekker voelen met geld zullen kunnen beamen dat het in de denkwijze zit. Degenen zonder geld zulle
Voor de wetenschappers onder ons… Positief denken heeft iig een bewezen effect en dat is dat je je lekker voelt.
Ha Dennis,
Dank voor je lange uitleg! Ik weet niet of meneer Eker gelijk heeft. Mensen kunnen ook veranderen. Dat hele gedoe over je geld-‘mindset’ lijkt me een beetje onzin – het is niet alleen angst en afkeer die mensen ervan weerhoudt om rijk te worden, het is meestal gewoon onvermogen, haha.
Ik ben persoonlijk eigenlijk nooit te vinden geweest op blogs. Echter wat een heerlijke conversatie is dit. Persoonlijk vindt ik het heel erg inspirerend om te zien hoe verschillend wij als mensen zijn. Ieder mens zo zijn eigen wens. Ik moet toch maar wat vaker blogs gaan lezen.
Mijn aandeel sluit aan op wat Jacoline beschrijft. Echter vanuit een ander filosofisch perspectief bekeken.
Intro: Vanuit de gedachte dat alles in het universum energie is (plussen en minnen) zijn mensen dus ook energie. We kunnen een plus of een min uitstralen. Dit doen we dan ook met onze gedachten. We zijn een soort magneet van onze gedachten. Wel eens iemand horen het volgende horen zeggen: ‘nu ik dit vervelende euvel heb meegemaakt overkomt me een reeks van ellende’. Of heb je zelf wel eens iemand meegemaakt waarvan het lijkt alsof hij/zij gouden handen heeft. Alles lukt de beste man of vrouw. De negatieve gedachte blijft lang hangen en ellende blijft zich opstapelen. Of alles lukt omdat de positieve gedachten leidend zijn.
– Voorbeeld: als je denkt dat geld je niet gelukkig maakt dan link je in je onderbewustzijn ongeluk aan geld. Je focus ligt dan op geen geld hebben. Veel mensen krijgen al vroeg aangeleerd dat rijke mensen slecht zijn, geld de oorzaak van al het kwaad is of dat dat rijke mensen stinkerds zijn. Het zou dan ook raar zijn als je met die gedachte dan ook geld zou aantrekken. Wel eens opgevallen dat (de meeste) mensen die zeggen dat geld niet gelukkig maakt daadwerkelijk ook niet veel geld hebben en andersom.
– Je maakt mensen niet gelukkig met geld als ze een sterke afkeer hebben tegen geld. Vele lotto winnaars zijn daar het bewijs van. Hun bewustzijn is blij met het geld echter hun onderbewustzijn is angstig en heeft een afkeer. Resultaat: vaak na verloop van tijd weer dezelfde financiële situatie als de oude vertrouwde.
Mijn conclusie: zoveel mensen zoveel wensen. Iedereen krijgt precies wat hij/zij wil. In deze wereld van contrast gebeurt er maar één ding. Je ziet, hoort, proeft, voelt iets en daarvan maak je een beslissing of je het wel of niet wil Ga maar eens opzoek naar de onbewuste gedachten over geld van je naaste vrienden of familie en leg deze eens naast hun financiële situatie. Je zult versteld staan. Of doe dit eens bij jezelf. Geloof jij dat geld niet gelukkig maakt…. heb jij geld? Heeft jouw vader je geleerd dat je hard moet werken voor weinig en is het daarmee jouw overtuiging geworden…. En hoe sta jij ervoor?
En of er genoeg is? In een wereld/universum van energie is overal genoeg van. Je creëert je eigen leven.
Bron: T. Harv Eker /Het miljonairsbrein ontrafeld.
Hier spreekt iemand die de MMI heeft gedaan, geweldig Dennis! Denken in overvloed, denken in mogelijkheden, en weer durven dromen. Het principe van leven en het universum. Veel geld verdienen, ja echt heel veel geld verdienen is uit den boze, doe maar Hollands dat is al gek genoeg. Maar wat nou als ik veel meer geld kan verdienen dan ik zelf echt nodig heb? Ik mag zelf het leven leven wat ik wil en niet aanpassen aan de hoogte van mijn inkomen – dat overigens door een ander bepaald wordt – ehum…?????? Ik kan er anderen mee helpen die daar niet toe in staat zijn. Mooi principe, ik teken ervoor en kan iedereen alleen maar aanraden om die weg te gaan bewandelen. Kopje koffie bij moeders, wandelen in de regen met een natte neus, lullen over de elfstedentocht… alles kan EN rijk worden tegelijk. Het is niet of of, het is en en wat je werkelijk rijk maakt denk ik…
Leuke discussie op #blogacademie over wel/niet rijk worden http://t.co/LAIGfkux. @kittykilian @laurababel. Volg zelf bij allebei cursus
Pittige discussie op #blogacademie over wel/niet rijk worden http://t.co/t17kTvhH Dank @kittykilian #discussieaanzwengelen #nadenkstof
Heerlijk hoe op deze wijze een issue wordt opengebroken! Daar is het laatste woord nog niet over gezegd!
Sportief antwoord van @laurababel iowsky op Niet Snel Rijk Worden, nu met goede link http://t.co/C1JBtlae @KittyKilian EN..EN..EN kan ook :)
RT @laurababel: RT @KittyKilian: Sportief antwoord van @laurababel iowsky op Niet Snel Rijk Worden http://t.co/ONBDJBPn
Hai Kitty,
Allereerst mijn complimenten voor je blog. Je schrijft pittig en hebt HEEEEL wat reacties kunnen losmaken.
Ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik was er ook altijd van overtuigd dat heel veel geld verdienen ergens ten koste moet gaan van anderen en dat het onmogelijk is voor de hele wereld om veel of in ieder geval genoeg te verdienen.
Als Christen leefde ik vanuit de gedachte dat je als gelovige helemaal gehouden bent om een karig en ascetisch leven te leiden, of is het lijden?
Toch heb ik mijn gedachten weten om te keren, omdat ik heb ontdekt dat vele van mijn gedachten zijn gebaseerd op leugens door mensen ingegeven en niet gebaseerd op bij voorbeeld goddelijke wijsheid.
Paar voorbeelden:
“Geld maakt niet gelukkig”, zeggen ze.
Dat is waar en onwaar. Het geld zelf kan je nooit gelukkig maken, wel wat het mogelijk maakt om te doen voor jezelf en anderen. En: het gebrek aan geld kan je absoluut doodongelukkig maken. Dan word je hele bestaan gefocust op het binnenbrengen van geld om te overleven…
Vaak hoorde ik: “Geld is de wortel van alle kwaad”, maar ook dat klopt niet. In de bijbel staat: “De liefde voor geld is de wortel van alle kwaad”. Wie geld liefheeft en het najaagt als doel, wordt er door geobsedeerd en zal worden geleid door passies die niet voortkomen uit een zuivere bron.
Maar je kunt ook geld verwerven om van daaruit een bijdrage te leveren aan de mensen om je heen; om meer tijd over te houden voor je gezin; om bij te dragen aan een betere wereld door te gaan voor kwaliteitsprodukten die op een eerlijke en biologische wijze worden gemaakt.
Tot slot: ik geloof in overvloed, niet in pyramides. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Het is mij een eer om dit eerst zelf voor elkaar te krijgen en dan vanuit die overvloed door te geven aan anderen.
Ha Jacoline,
Dank voor je compliment! Je hebt het over de hoorn des overvloeds.
Maarre.. hoe zit dat dan met de ecologische voetafdruk? Ofwel het rentmeesterschap?
Ook daar kan je meer aan doen met meer geld, volgens mij. Ik hoef dan geen plofkip meer te eten en kilo-knallers te kopen, maar kan verantwoorde keuzes maken die misschien per produkt wat meer kosten, maar die mijn ecologische schoenmaat beperken.
RT @laurababel: “Hallo Kitty”, mijn reactie op het artikel van @kittykilian dat ZZP-ers niet naar rijkdom moeten streven… http://t.co/XeyIhd9z
“Hallo Kitty”, mijn reactie op het artikel van @kittykilian dat ZZP-ers niet naar rijkdom moeten streven… http://t.co/XeyIhd9z
Hallo Kitty,
Uit je post begrijp ik dat je denkt dat 100.000 euro veel is;-)
Een ton is echter het pure MINUMUM dat een ZZP-er zou moeten verdienen. Hij / zij komt dan op een minimaal inkomen uit, als je uitrekent wat er nodig is aan kosten op korte en lange termijn.
Omdat slechts een fractie van de ZZP-ers dit daadwerkelijk verdient, zijn er leraren, coaches, mentors, goeroes, of hoe je ze ook wil noemen, nodig om ZZP-ers dit te leren. Er is namelijk kennis voor nodig. Dus je kunt wel geringschattend over onze beroepsgroep doen, in feite doen wij heel eerzaam en nuttig werk.
Natuurlijk verdienen wij hier goed aan. Maar we kunnen dit alleen doen, als we onze klanten ook daadwerkelijk helpen en als ze supertevreden zijn. Anders gaat het echt niet lukken in dit vak!
Aan mij is je boodschap dat ik niet rijk hoef te willen worden, niet besteed. En hij zou dat ook aan jou niet moeten zijn;-)))) (ben ik zelf ook maar zo vrij om tegen je te zeggen).
Je schrijft heel goed Kitty, en uit de testimonials blijkt dat je klanten heel goed helpt. Je hebt een hele goede niche te pakken. In jouw bedrijf zijn er mogelijkheden te over om zeer goed te verdienen. Zelfs een miljoen is mogelijk. En dan hoef je niet niet te stoppen met werken, nee, je kunt ermee doorgaan als je wilt!
Alleen, als je de ideeën die je in je artikel tot uiting brengt, blijft handhaven, gaat het nooit lukken. Daarmee beperk je jezelf enorm. Bovendien staan er verschillende denkfouten in je stuk.
– Veel geld verdienen doen mensen niet om gelukkig te worden. Waarom wordt dit toch altijd gedacht? Waarschijnlijk is het een idee dat gangbaar was in een tijd dat er heel weinig kansen voor mensen waren, om goed te verdienen (de tijd dat mensen nog massaal in loondienst waren). Er werd dan gezegd: wees maar blij dat je niet veel geld hebt, geld maakt namelijk niet gelukkig. Dit was een manier om al die gefnuikte behoeften die mensen hadden, te onderdrukken.
Wat als je al gewoon gelukkig bent? Wat als je al weet dat genieten van het roffelen van de regen op de ruit of het roeren in je kopje koffie het hoogste goed is?
Mensen die veel geld willen verdienen, doen dit omdat ze de mogelijkheden van hun bedrijf willen optimaliseren. Omdat ze hun talenten zoveel mogelijk willen benutten. Omdat ze zoveel mogelijk en zo goed mogelijk hun klanten willen helpen.
En dat ze daarbij veel geld verdienen, is het toefje op de slagroom.
Velen die deze weg gaan, merken dat ze hierdoor een fantastisch leven hebben. Terwijl het al fantastisch was! En ze gaan nog steeds bij hun moeder op bezoek.
Ja, het kan allemaal én-én-én Kitty:-)
– je zegt dat “niet iedereen rijk kan worden” en dat het “1 groot piramidespel is”. Dit is een vreselijk beklemmende gedachte, waarmee je jezelf enorm beknot. Feit is, dat als je zelf naar rijkdom streeft, je meteen ook andere mensen rijker maakt. Want je hebt meer te besteden. Als je het dus bij voorbaat al opgeeft, omdat “niet iedereen rijk kan worden”, maak je ook meteen iedereen armer.
Rijkdom kan wel degelijk collectief groeien, als iedereen eraan bijdraagt. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die MEER verdienen dan anderen. Bijvoorbeeld omdat ze slimmer zijn en harder werken en meer investeren.
Samenvattend: door je ideeën houd je dus niet alleen jezelf, maar ook anderen klein.
Ze hebben grote consequenties.
Gelukkig zijn er goeroes om je indien mogelijk op nieuwe gezichtspunten te brengen!
Ze doen hun best daarvoor.
Dank ook Simone voor je goeie reactie.
Laura
p.s. je artikel heeft me trouwens weer stof gegeven voor een paar eigen artikelen. Dank voor de inspiratie!
Wow, uitgebreid antwoord. Dank.
Ik ken je niet persoonlijk Laura, en ik heb nooit een cursus bij je gedaan. Ik zie alleen steeds meer coaches die hetzelfde beloven als jij nadat ze wel een cursus bij je hebben gedaan. En dat vind ik saai. Al die Cialdini-trucs.
En ja, ik weet dat ze werken, zelfs als je ze doorziet.
Dat ik leid aan belemmerende overtuigingen: ja, dat is zo.
Ik zal het eens zonder enig moreel oordeel bekijken. Want je hebt gelijk, als je veel verdient kun je veel uitgeven. Ook aan goede dingen.
– Waar het eigenlijke probleem ligt in onze maatschappij: veel zzp-ers zijn helemaal niet toegerust om een zaak te drijven. Ze zouden ook nooit ondernemer zijn geworden, waren ze niet wegbezuinigd bij het internationaal outsourcen van arbeid, door de huidige huizen-en bankencrisis enz. Ze hebben het er moeilijk mee. Het lukt nauwelijks.
Ze hebben hele andere talenten.
Dat geldt ook voor veel ZZP-ers die niet zijn wegbezuinigd. Neem kunstenaars. Die zijn niet gemaakt voor de verkoop, maar voor de kunst. Hadden ze talent voor geld gehad, dan waren ze wel op de beurs gaan werken.
Tuurlijk zijn business coaches daarom hard nodig.
– Maar eigenlijk is de hele organisatie onpraktisch. Zitten we daar met 3 miljoen ZZP-ers allemaal het wiel opnieuw uit te vinden. Terwijl het logischer zou zijn als we ons in wat grotere eenheden organiseerden, waar de afdeling verkoop gewoon de verkoop deed.
PS Nog even dit: ‘Mensen die veel geld willen verdienen, doen dit omdat ze de mogelijkheden van hun bedrijf willen optimaliseren. Omdat ze hun talenten zoveel mogelijk willen benutten. Omdat ze zoveel mogelijk en zo goed mogelijk hun klanten willen helpen. En dat ze daarbij veel geld verdienen, is het toefje op de slagroom.’ vind ik iets te rooskleurig geschetst. Voor een deel van de mensen die je bedoelt dan ;-)
Zo mag je t ook noemen RT @JerryMrBig: Of afgezaagde retoriek? RT @KittyKilian: Pittig commentaar van @simonelevie op http://t.co/nKf24Vp3
http://t.co/SfgU1stC @laurababel @simonelevie @KittyKilian Yeah..deze energie..heerlijk in deze T.L . Volgen deze dames!! #mujammie
Ik vind het een lastige discussie. Ik ben ook van mening dat het beter is om plezier en geluk na te streven dan geld. En ik denk ook dat we hier in Nederland echt niet mogen klagen, dat we het zo slecht niet hebben. Ben voor mijn vorige werkgever, Habitat for Humanity, naar Ghana geweest om mee te helpen huizen te bouwen. Daarna plaatst je de zaken, luxe vooral, hier wel in een ander perspectief.
Maar als ik dan op zoek ben naar een leuke interim opdracht en te maken krijg met minimale uurtarieven, dan word ik toch wel een tikkeltje gedeprimeerd. Want ja, ik wil goed verdienen, maar hoef echt niet stinkend rijk te worden. Ik doe mijn werk met veel plezier, al mijn klanten zijn tevreden, maar om nou te zeggen dat het geld vanzelf komt…
Het klopt dat zelfstandigen tegenwoordig tegen dramatisch lage tarieven moeten werken. 15 euro per uur is een serieus aanbod geweest en ook nog met de reactie dat ik met mijn tarief ver boven de Balkenende norm zou zitten. Geloof me, met een tarief dat tussen de 50 – 65 euro ligt zit je daar niet aan. Vakantiegeld, vakantiedagen, ziektecompensatie, pensioenvoorziening, verzekeringen, loonbelasting. Maar buiten dat, de meeste mensen willen volgens mij gewaardeerd worden om wat ze doen en per beroep en op basis van kennis en ervaring hangt daar een prijskaartje aan. Ga ik daar ver onder zitten, dan tast dat mijn zelfrespect aan en dan verdwijnt met het geld vanzelf het plezier en geluk.
Helemaal mee eens, Maroejsa.
Helemaal mee eens, Maroesja. vooral de laatste zin.
Mooie woorden, maar zo oubollig Nederlands. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, steek je hoofd niet te ver boven het maaiveld uit. Een rijk leven houdt meer in dan alleen geld. De maatschappij verandert. Grote bedrijven gaan failliet. De economie krimpt. Maar juist nu zijn er kansen! Het is de tijd om als zelfstandig. Als zelfstandige kun je goed geld verdienen als je op een slimme manier gebruik maakt van oa de nieuwe media en de nieuwe manier van communiceren. Het is nu veel eenvoudiger om een groot publiek te bereiken. Daarvoor moet je goed werk leveren, want alles wat je doet is transparant. Als iemand niet tevreden over je is dan zal deze dat meteen laten horen. De mensen die het nu beloven maken het dus ook bij hun klanten waar, anders zou het internet al volstaan met klachten.
Punt 1: Helaas is niet iedereen rijk genoeg. Veel zelfstandigen leven op of onder de armoede grens.
Punt 2: Volgens mij pretendeert niemand dat je helemaal met werken moet stoppen. Maar een juiste balans tussen werk en prive is wel zo prettig. Als je omrekent hoeveel een zzp’er per uur zou verdienen, dan schrik je je rot (vaak onder het minimum inkomen)
Punt 3: De rijkdom in de wereld kan wel beter verdeeld zijn. In Nederland is het Bruto Nationaal Product 48.222 dollar. Volgens mij verdienen veel hoog opgeleide zzp’ers dit nog niet per jaar! Terwijl een ambtenaar dit met gemak verdient.
Punt 4: Zzp’ers en ondernemers maken de economie. Zij zijn de innovators, de trandsetters. Zij houden de economie draaiende, dat is toch fantastisch voor dit land?
Kortom zelfstandige sta op! We verdienen het om goed te verdienen! Steek je hoofd boven het maaiveld uit. Nederlanders staan bekend om hun handelsgeest, hun ondernemende vermogen! Als we wat minder nuchter waren geweest. Had hier wellicht Silicon Valley gestaan.
Hey Simone,
Mijn kritiek gaat vooral over de belofte die veel internetgoeroe’s doen: kom bij mij dan leer ik je hoe je rijk wordt.
En dat kan niet. Want de hele wereld tegelijk rijk, dat is onmogelijk. Het houdt een keer op.
Bovendien is rijk worden niet het grootste goed. Ik ontken helemaal niet dat het leuk is. Dat iedereen het wil, ik ook best. Dat het ook mag van mij. Maar niet ten koste van alles.
Al die goeroe’s die verleidings-verkoop-tactieken gebruiken zonder geweten, die alleen platte hebzucht als drijfveer beroeren, daar heb ik niks mee.
Dat mensen te weinig geld voor hun werk moeten vragen of zichzelf niet serieus moeten nemen hoor je mij niet zeggen.
Groet! Kitty
Oubollig? Als je “uit de mode” bedoelt, dan vind ik dat wel passen.
Een ander synoniem is “afgezaagd”. Net als de retoriek over de kansen voor -, de dynamiek en belang van zelfstandig ondernemers en de oproep tot VOC-mentaliteit.
Ik denk dat – bijvoorbeeld – de zelfstandige wijkverpleegkundige dit totaal anders zal zien.
Kitty raakt m.i. de kern door terug te vallen op andere waarden dan hebzucht. Intrinsieke drijfveren. Ik zie inderdaad een pyramidespel ontstaan van consultants/trainers/coaches die zakelijke dienstverleners helpen om allemaal grootverdieners te worden – door weer anderen te leren hoe zij dat ook kunnen bereiken. Interessant voor de top. Maar wie staan er onderaan? En wat geef je er voor op?
Ben benieuwd, dames!
Wat een onzin. Het een sluit het ander niet uit. Als je rijk bent kun je ook genieten van kleine dingen, je kinderen verantwoord laten opgroeien, biologisch eten, naar de papier- en glasbak, op de fiets naar je werk; wel het leukste werk dat er is voor jou dan, omdat je het kiest, en niet omdat je nou eenmaal je huur moet betalen, dat is armoe. Wat het wel uitsluit is dat je veel kan weggeven en goed doen.
Tuurlijk.
Maar het gaat mij om de mindset.
Leef je om rijk te worden? Of is dat niet je eerste zorg?
FuQuM Fun Quality Money. Plezier hebben in wat je doet levert Kwaliteit; Goed werk. Het geld volgt vanzelf.
Geld als drijfveer levert zelden plezier op. En dus geen kwaliteit.
Geld wordt vaak gezien als mogelijkheid om doelen te verwezenlijken. Een strategie. Je doel bereiken vereist meestal geen geld. Alleen je vast beradenheid om dat doel te bereiken. Of zelfs dat niet eens.
Regelmatig loop ik over de Croisette in Cannes. Niet eens omdat dat een doel was. Ik pas op de katten van iemand die ik ken die daar woont. Een appartement, een auto voor een paar tientjes voor een vliegticket. Gewoon omdat ik groots wil leven. De rest komt vanzelf.
Ja, zulke katten willen we allemaal wel ;-)
Voor een paar tientjes naar Zuid-Frankrijk vliegen om daar in een appartement op de katten van iemand te passen, hun poepjes te scheppen, brokjes geven? Ik heb een iets andere definitie van groots leven.
Wat is groots nou nog vandaag? https://twitter.com/ComplexSneakers/status/1173289560039743488
Veel en snel geld verdienen met internet: het kan, maar waartoe? http://t.co/5IMFXvAQ Rijk worden is niks an, volgens @kittykilian
RT @ernohannink: Veel en snel geld verdienen met internet: het kan, maar waartoe? http://t.co/PgPDDZOV – waarom @kittykilian niet rijk wil worden
RT @ernohannink: Veel en snel geld verdienen met internet: het kan, maar waartoe? http://t.co/PgPDDZOV – waarom @kittykilian niet rijk wil worden
Veel en snel geld verdienen met internet: het kan, maar waartoe? http://t.co/PgPDDZOV – waarom @kittykilian niet rijk wil worden
Waarom ik niet snel rijk wil worden, en jij ook niet! So true! Door @KittyKilian http://t.co/V1RRguUm
#aarader lees de blogs van @KittyKilian van Blogacademie #informatief #lollig #sambalmanis http://t.co/28xTErpp over #rijkworden
Waarom ik niet snel rijk wil worden<br /> met mijn blog, en jij ook niet http://t.co/Vy3Kja6j via @blogstylers
True, so true!
Mooi thema. Zit kennelijk in de lucht ;-)
Ik schreef op twitter:
dat je je rijker kunt voelen door armoede en leegte te aanvaarden en omarmen. Filosofisch misschien, maar het brengt je.. het pakt niets af
Ik bedoel ook: rijkdom is niks. Een middel hooguit, geen doel. Vind ik dan he ;-)
“@KittyKilian: Waarom ik niet snel rijk wil worden met mijn blog, en jij ook niet http://t.co/RYJ4fwKG
En zo is het maar net !!
Kijk, dit is nou een pleidooi waar ik me helemaal in kan vinden! bedankt Kitty.
RT @KittyKilian: Waarom ik niet snel rijk wil worden met mijn blog, en jij ook niet http://t.co/LFxp9zTj Nieuwe post
#waarheid #gelukkigzijn Waarom ik niet snel rijk wil worden<br /> met mijn blog, en jij ook niet http://t.co/TxwlybYA via @blogstylers